Saha Uygulamalı Eğitim: Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” 17 Haziran 2021’de yayınlandı. Burada amaç öğrenci sigortalarının iyileştirilmesi sağlanarak uygulama eğitimlerinin sayısının ve niteliğinin artması ve bu yolla mezuniyete hazır nitelikli mezunlar yetiştirilmesidir. OECD ülkelerinde üniversite mezun istihdamı %85,6 iken ülkemizde %73,6’dır. Genç ve üretken insan kaynağı milli sermayemizin en önemli unsurudur. (T.C. 11.Kalkınma Planı: İnsan Kaynağı) Bu nedenle tüm bölümlerde staj/uygulama olması ve son sınıflarının staj/uygulama olacak (3+1, 7+1/6+2) şekilde müfredatları güncellenecektir. Ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu sağlık, mühendislik, teknoloji, fen bilimleri, eğitim ve sanat alanlarındaki son sınıf öğrenciler sahada yetkinliklerini geliştirirken bölgenin gelişimine de katkı sağlayacaktır.
Birçok araştırma sonucuna göre, meslek mensupları, mesleki becerilerini geliştirirken sanayi ürünlerinin ihracattaki payı ile ülkelerin ekonomik büyüme hızları arasında pozitif korelasyona katkı sağlamaktadır.
Eğitim-sanayi iş birliği yapmak eğitim-sanayi iş birliği ile yetiştirilen öğrenciler teorik ve uygulamalı bilgiyi sentezleyerek mesleki alanlarına üst düzey katkı sağlayabilir ve ilgili sektörlerdeki üretim ve organizasyon süreçlerinin etkin ve verimli hale getirilmesinde aktif rol alabilirler. Aynı zamanda bu iş birlikleri üniversitelerdeki bilgi birikimi ve insan kaynağı ile sanayinin sahip olduğu tecrübe ve alt yapının bir araya gelmesine yardımcı olacaktır ve bu etkileşim üretimde çarpan etkisi yapacaktır.
Mezunlara ulaşılarak işe giriş ihtiyaçları, mezuniyet sonrası ihtiyaçları bölüm bazında analiz edilerek gerekli derslerin eklenmesini ve/veya çıkarılmasını sağlamak.
Mesleki ve teknik eğitim kurumları ve işletmelerle iş birlikleri kurularak sektör talepleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda öğretim programlarını güncellemek. (T.C. 11.Kalkınma Planı: İnsan Kaynağı)
Mezunların ihtiyaçlarına yönelik Yüksek Lisans Programları (Kalite Mühendisliği, Sağlıkta Kalite Yönetimi, vb.) tezli/ tezsiz olarak açmak. (T.C. 11.Kalkınma Planı: İnsan Kaynağı)
Öğrencilerin ve mezunların ihtiyaçlarına yönelik kurs/ sertifika programları (Bire-bir/ grup mülakatlı iş görüşmesi, Ticaret Bakanlığı onaylı Ürün Güvenliği Sertifika Programı, İSO9001:2018 eğitimleri, vb.) açmak.
Öğrenci memnuniyeti, ders memnuniyetini sürekli ölçerek şeffaf bir şekilde yayınlamak ve geri bildirimlerde bulunmak.
Böylelikle iç paydaşlar (öğrenci, akademik personel, mezun) ve dış paydaşların görüşleri ile günümüz koşullarına, çağın gereksinimlerine uygun eğitim programları PUKO döngüsü kullanılarak sürekli iyileştirilmek.
Üniversite tanıtım videosu, Bölüm tanıtım videoları ile Bölümlerin tanıtım kataloglarını hazırlatarak liselere tanıtımlar yapmak, üniversite tanıtım fuarı düzenlemek.
Üniversitemizin mezunlar platformunu Türkiye’deki ve dünyadaki örneklerini dikkate alarak bir kurumsal ve işlevsel hale getirmek.
Her yıl en az 4 program/bölüm akreditasyonu sağlayarak eğitim-öğretim kalitesini güvence altına almak.
Günümüz dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlarda akademik birimler ve dış paydaşlarla iş birliği içerisinde gerekli uzaktan eğitim programlarının açılması ve sürekli izleme ve iyileştirmelerini sağlamak.
Tüm mezunların yabancı dil bilgisini geliştirecek kurslar, dil okulları, konuşma kampları, vb. programlar gerçekleştirilecek.