Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” 17 Haziran 2021’de yayınlandı. Burada amaç öğrenci sigortalarının iyileştirilmesi sağlanarak uygulama eğitimlerinin sayısının ve niteliğinin artması ve bu yolla mezuniyete hazır nitelikli mezunlar yetiştirilmesidir. OECD ülkelerinde üniversite mezun istihdamı %85,6 iken ülkemizde %73,6’dır. Genç ve üretken insan kaynağı milli sermayemizin en önemli unsurudur. (T.C. 11.Kalkınma Planı: İnsan Kaynağı)
Bu nedenle tüm bölümlerde staj/uygulama olması ve son sınıflarının staj/uygulama olacak (3+1, 7+1/6+2) şekilde müfredatları güncellenecektir. Ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu sağlık, mühendislik, teknoloji, fen bilimleri, eğitim ve sanat alanlarındaki son sınıf öğrenciler sahada yetkinliklerini geliştirirken bölgenin gelişimine de katkı sağlayacaktır.
Birçok araştırma sonucuna göre, meslek mensupları, mesleki becerilerini geliştirirken sanayi ürünlerinin ihracattaki payı ile ülkelerin ekonomik büyüme hızları arasında pozitif korelasyona katkı sağlamaktadır.
Eğitim-sanayi iş birliği yapmak eğitim-sanayi iş birliği ile yetiştirilen öğrenciler teorik ve uygulamalı bilgiyi sentezleyerek mesleki alanlarına üst düzey katkı sağlayabilir ve ilgili sektörlerdeki üretim ve organizasyon süreçlerinin etkin ve verimli hale getirilmesinde aktif rol alabilirler. Aynı zamanda bu iş birlikleri üniversitelerdeki bilgi birikimi ve insan kaynağı ile sanayinin sahip olduğu tecrübe ve alt yapının bir araya gelmesine yardımcı olacaktır ve bu etkileşimin üretimde çarpan etkisi yapacaktır.