• E-posta

    info@arzuilce.com
  • Adres

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

İnovasyon Birimi oluşturarak, disiplinlerarası deneyimli bir ekiple eğitimler vermek, akademisyenlerle ve öğrencilerle odak grup çalışmaları yaparak üniversitenin patent sayısını her yıl ikiye katlamak. (T.C. 11.Kalkınma Planı: Bilim, Teknoloji ve Yenilik, Fikri-Mülki hakların desteklenmesi)

Umut verici patentlerin marka tescillerini yaparak marka/lisans tescili yoluyla daha fazla bir şekilde üniversitenin gelirlerini arttırmak. (T.C. 11. Kalkınma Planı: Yenilikçi ve Yerli Üretim)

Akademik Yazma Uygulama ve Araştırma Merkezi oluşturarak bünyesinde Redaksiyon, Çeviri ve Akademik Yazım hizmetleri sunmak böylelikle yayın ve atıf sayısını arttırmak. (11.Kalkınma Planı: Bilim, Teknoloji ve Yenilik)

Disiplinlerarası güçlü bağlar için ortak kongre/sempozyum, proje, vb. oluşturarak disiplinlerarası çalışma kültürünü yaygınlaştırmak. (T.C. 11.Kalkınma Planı: Bilim, Teknoloji ve Yenilik)

Üniversitenin kendi markalarını oluşturarak üretimi gerçekleştirilebilen ürünlerin (örn: Borlu el/vücut kremi) üretimini yapmak/ lisans tescili ile işbirlikleri yoluyla üniversitenin gelirlerini arttırmak. (T.C. 11.Kalkınma Planı: Yenilikçi ve Yerli Üretim, Öncelikli Sektörler)

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi çalışmalarının geliştirilmesi sağlanarak, bilim ve teknolojideki gelişmelerle yenilikçi yetiştirme, ıslah yöntemleri, danışmanlık, etüt, planlama ve laboratuvar hizmetleri verilerek tarımsal faaliyetlerde kapasite artırımı sağlanacaktır. Üniversitemiz hocalarının Bolu merkeze bağlı köylerde öncelikle aylık, daha sonra 3 aylık dönemler halinde köylüler ile buluşması sağlanacaktır. Hayırseverlik Kültürü gelişmiş olan ilimizde, tarımsal üretimi destekleyen vakıflarla iş birliği içerisinde laboratuvar olanakları oluşturulacaktır. (T.C. 11. Kalkınma Planı: Tarım, Bilim Teknoloji ve Yenilik)


Bor Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurularak aktif kullanım ve alternatif kullanım alanlarının çalışılması, yüksek
katma değerli bor ürünlerinin geliştirilmesi ülkemiz için stratejiktir. Alt yapısı güçlü üniversitemiz olanakları ve Bolu Organize
Sanayi’sinin destekleri ile fonksiyonel laboratuvar ünitesi kurularak araştırma- geliştirme faaliyetlerine hızlıca başlanabilecektir. (T.C.
11. Kalkınma Planı: Öncelikli Sektörler, Bilim Teknoloji ve Yenilik)

İzzet Baysal Yaşam Felsefesi Uygulama ve Araştırma Merkezi oluşturarak, vakıf destekli olarak, israfın önlenmesi, üretimin desteklenmesi, yardımlaşma ve dayanışmasının arttırılması amacıyla projeler üretmek. (T.C. 11.Kalkınma Planı: Bilim, Teknoloji ve Yenilik, Yoksullukla mücadele)

Vakıf kültürü zengin olan Bolu ilimizde bulunan diğer vakıflarla (Bağışçılar Vakfı, Ali Ericek İlim İrfan ve Yardımlaşma Vakfı, vb.) iş birliği içerinde çalışarak araştırma fonları oluşturmak. (T.C. 11.Kalkınma Planı: Bilim, Teknoloji ve Yenilik, Yoksullukla mücadele)

Yurtdışındaki yüksek kaliteli araştırma üniversitelerini Türkiye’de ortak programlar veya ortak projeler yürütmeye davet etmek Yurtdışındaki yüksek kaliteli araştırmacıları konferanslar/ iş birlikleri kurmak üzere davet etmek böylelikle üniversitemizin uluslararası tanınırlığını ve kapasitesini arttırmak.

Stratejik bir alan olan imalat sanayii sektörlerine yönelik (kimya, ilaç- tıbbi cihaz, makine, elektronik, tekstil, mobilya, gıda, tarım….) «kapasite geliştirme programı/ ihtiyaç analizi» uygulanacak, sektörel ortak sorunlara çözüm getiren araştırma projeleri, tezler, lisansüstü programlar, kurslar, rehberlikler, eğitimler planlanacak. ( T.C. 11.Kalkınma Planı: Yüksek Kurumsal Kapasite, Ar-Ge ve Yenilik )

Eğitim-istihdam-üretim ilişkisini güçlendirmek amacıyla eğitim-sektör iş birliği protokolleri yapılacaktır. (T.C. 11.Kalkınma Planı: İnsan Kaynağı)

Akademik Personelin Üniversite Katkısı (Yayın, Proje, Lisans-Yüksek Lisans-Doktora Dersleri)/Akademik Performans Ölçme aracı geliştirerek, kadro atama ve yükselmelerde, proje ya da kongre desteği gibi çeşitli durumlarda katkısı yüksek personelin öncelikle yararlanmasını sağlamak.